Dag van de Ondernemer - een initiatief van UNIZO

Activity Description

Elke derde vrijdag van november wil UNIZO alle ondernemers een hart onder de riem steken. Met de Dag van de Ondernemer tonen we aan dat ondernemerschap overal rondom ons aanwezig is. Overal waar je gaat, zijn ondernemers aan het werk, of zijn ze aan het werk geweest. Het thema van deze 5de editie is dan ook 'Ondernemers zijn overal'.

We willen hen bedanken voor alle tijd, moeite, zweet en tranen die ze in hun zaak steken. En we willen onze appreciatie laten blijken voor de toegevoegde waarde die ze onze samenleving schenken. Want ondernemers hebben we broodnodig om al het goede rondom ons in stand te houden.

Ondernemerschap promoten

Ondernemers verdienen meer dan ooit respect. De derde vrijdag van november is daarom sinds 2014 de 'Dag van de Ondernemer'. Een dag waarop het ondernemerschap en de ondernemers positief onder de aandacht worden gebracht. Dat moment is niet toevallig gekozen. Elke derde week van november vindt de 'Global Entrepreneurship Week' plaats. Een week waarop wereldwijd campagne wordt gevoerd om ondernemerschap te promoten. UNIZO roept andere organisaties en instellingen op om mee initiatieven en acties te ontwikkelen op de 'Dag van de Ondernemer'. 

Positief imago

Voor de ondernemer is deze dag een welgemeende schouderklop. Het is een uiting van dankbaarheid voor het nemen van risico’s en het omzetten van opportuniteiten naar kansen en werkgelegenheid. Het is een aanmoediging om als inspirators en gangmakers door te zetten en te blijven ondernemen. Deze dag moet tenslotte ook een bijdrage leveren aan een positief imago van het zelfstandig ondernemerschap en toekomstige ondernemers stimuleren om ook de uitdaging aan te gaan.

Overzicht activitieten: www.unizo.be/dagvandeondernemer